Når mikro er makro godt

Hvad er mikrogrønt?

Luk øjnene og forestil dig en mundfuld dejlige sprøde bønnespirer, mmm det smager godt ikk?

Åbn så øjnene og glem alt om bønnespirer!

Det her er next level, bogstavlig talt. Mikrogrønt er forskellige grøntsager og krydderurter, der får lov at vokse indtil det stadie, der ligger imellem spire og babygrønt.

Lige her, og kun lige her mine damer og herrer, ligger store mængder vitaminer, bl.a. A,B,C,E og K.
Derudover: Calcium, Magnesium, Zink, Fosfor, Jern, og Kobber 

Mikrogrønten høstes lige efter, at kimbladet er kommet frem. De er altså mindre end “babygrøntsager” som man lader vokse i lidt længere tid til de har udviklet flere blade og er en lidt større plante.
I dette mellemstadie er planterne pumpet med vitaminer, proteiner, mineraler og antioxidanter.
Helt klar til at komme frem i verden.

Så hvorfor mikrogrønt?

Alt for få spiser mikrogrønt i forhold til, hvor meget smæk du får på sundhedsbarometeret. De er en ægte superfood – fyldt med alt det kroppen har brug for af skønherlige vitaminer og proteiner. Ja, faktisk er planter høstet i ”mikrogrøntstadiet” op til 40X mere næringsrige end deres fuldvoksne version.

Sådan bruger du mikrogrøntsager

Mikrogrønt ser bare godt ud, og tilføjer farve og tekstur til enhver ret. Giv din rugbrødsmad et drys grønt, pep din salat op, eller put dem ovenpå pastaretten. Drys det på hovedretten og det ligner en million! 

De indeholder virkelig meget smag, så bare et lille drys vil peppe din ynglingsret gevaldigt op, og give dig et ordentlig skud vitaminer, proteiner og mineraler.

Dertil er de rigtig gode i juices, smoothies og salater, fordi det er en super nem måde at pimpe disse sager op med gode, sunde og ægte ”vitaminer”.

Kan du mærke det nu? Du får din første kasse mikrogrønt helt gratis lige her