Om Spireli

Hvis du endnu ikke har hørt om Vertical Farming, så skal du slå lyttelapperne godt ud.
For Spireli producerer mikrogrønt bogstaveligt talt fra gulv til loft, og det endda med et stort bæredygtigt og økologisk aftryk in mente.🌱

Fra den bette farm i Kaas nord for Aalborg, passer og plejer, Simon Clausen, de små spirer med nænsom hånd, og sørger for at de har de helt rigtige levevilkår, så du får mikrogrønt, der både smager af mere og giver dig op til 40 x flere vitaminer end grøntsagens voksne udgave.

Under LED-lys og tilpasset vanding reduceres ressourcerne til at gro spirerne betragteligt, og der bruges hele 60% mindre vand og 70% mindre elektricitet end ved konventionelt landbrug. På den måde minimerer Spireli klimaaftrykket betydeligt, og vi kan med stolthed i stemmen kalde os bæredygtige farmere.

Vi er nemlig på en mission! En mission om, at arbejde for en bedre verden både på det globale plan, det menneskelige men også det personlige plan. For ikke nok med at vi kan kalde os bæredygtige og økologiske, så har selve dyrkningen af spirerne en utrolig afslappende effekt. Hvor farmer Simon tidligere kørte stor karriere i det velkendte hamsterhjul og desværre måtte se sig slået af stress, finder han nu indre ro i at gå og nusse om hans små mikrovenner; i en slags haveterapi.       

Vi arbejder med FN´s klimamål

En af grundene til vi dyrker mikrogrønt, er at klima aftrykket er minimalt ifht. konventionel dyrkning. Det består bl.a. af LED lys, genanvendt knust kokosskal, og næsten 80% mindre vandforbrug.

Vi har derfor stor fokus på pkt. 2, 3, 6, 7, 9, 11, 12, 13 og 15. Her kan vi sammen gøre en forskel 💚